Badtunna - badtunnor i rostfritt stål

Badtunna, vedeldade badtunnor -
Badtunnor från nordens ledande tillverkare.

Om vedpool


 Unik lång livslängd:

 

Rostfritt stål är ett unikt material som är idealiskt för pooler. Det rostfria stålets starka och samtidigt elastiska egenskaper gör att det förblir ogenomträngligt för vätska. Rostfritt stål har en unik lång livslängd. Den första rostfria poolen installerades i Sverige på 80 talet och ser fortfarande ut som ny!

 

Hygieniskt material:

 

I rostfria vedpooler finns inget trävirke som torkar, ruttnar eller skapar grogrund för bakterietillväxt. Rostfritt stål är även opåverkat av solens UV strålning, åldras och spricker därför inte som plast. Rostfritt stål är formstabilt, håller att grävas ned i mark utan förstärkning samt klarar dom höga temperaturerna man vill ha utan att mjukna. Rostfritt stål är ett extremt hygienisk och lättskött material idealiskt för pooler. Vedpool är avsedd att användas med sötvatten.

 

Kraftig konstruktion:


En vedpool från Modulpool AB har inbyggd förstärkning i sin konstruktion, vilket innebär att de behöver inte förstärkas eller styvas upp!  Rostfritt stål är kraftigt och samtidigt följsamt idealiskt för badtunnor. Rostfritt stål spricker därför inte i mark av tjälskjutningar eller sättningar. Vedpool är självbärande ställ "tunnan" på marken och bada samma dag! installera i mark eller terrass vid tillfälle.

 

Lyxigt sittdjup:

 

Våra vedpooler är hela 107 cm djup på insidan! Med rejäla och lyxiga sittplatser hela 35 cm djupa, med behagligt fasade kanter. Ryggstöd hela 71 cm höga! I en ModulPool sitter du bekvämt med vatten över axlarna utan att ha knäna under hakan! Djupa sittplaster gör att du kan luta dig tillbaks i en bekväm ställning.

 

Unik snabb uppvärmning:

 

En rostfri vedpool är till skillnad mot träkonstruktioner isolerad med 50 mm cellplast och Floating-Cover ger en unik kort uppvärmningstid med minimal vedåtgång. Utrymmet under sittplatserna används ej och fylls därför heller inte med vatten vilket ytterligare kortar uppvärmningstiden, Isoleringen gör även att värmen i vattnet är jämnare under badet samt att värmen stannar kvar under längre tid.

 

Håller värmen:

 

En isolerad vedpool, (till skillnad mot ett eluppvärmt spabad i plast) håller värmen (38-42 grader) oavsett hur kallt det är ute. Med 50 mm cellplast stannar värmen i tunnan i dagar och du minskar uppvärmningstid och ved..

 

Marknadens effektivaste kaminer:

 

Modulpools vedpooler kan om du vill levereras med marknadens effektivaste vedpoolskamin (VedPool Masugn 580/4). Med kaminen på insidan kan du reglera värmen sittande i badet utan att behöva gå upp!  Invändig kamin är även en förutsättning för att kunna installera poolen i mark, eller sänka ned i terrass. Med kaminen på insidan så behåller du restvärmen från glöden över natten, och vattnet är badbart direkt dagen efter även vintertid.

ModulPools kaminer tar endast en sittplats i utrymme. således lika mycket som anslutningarna kräver vid utvändig kamin. En effektiv kamin möjliggör snabb uppvärmning, viket skapar möjlighet att bada efter arbetet en vardag, med en mindre effektiv kamin får man vänta tills helgen för ett  bad.

Masugn 580/4 sitter monterad med snabbkopplingar. När du skall aska ur kaminen lossas ett vred och kaminen tippas upp och ned på en tidning och du är av med askan. Masugn 580/4 är marknadens effektivaste vedpoolskamin! med en uppvärmningstid som är oslagbar. Kaminerna är dubbelmantlade, du kan således sitta direkt mot kaminen utan att bränna dig.

 

Höjer fastighetsvärdet:

 

En vedpool nedsänkt i din terrass eller omgärdad av en vacker stensättning i din trädgård, ger dig inte bara ett svalkande bad sommartid ett ångande hett termalbad vintertid, utan den även höjer värdet på din fastighet, normalt mer än anskaffningskostnaden!

 

Vackrare med åren:


Det rostfria stålet tillsammans med vattnet och himlen som reflekteras, bildar utomhus en tropisk grönskimrande/blå ton. Rostfritt stål oxiderar till en vacker sidenmatt grå yta som blir bara vackrare med åren.

 

Alternativ uppvärmning:

 

Uppvärmning med ved, el, värmepump samt solfångare är möjlig.

 

Mönsterskyddad i 27 länder:

 

Vår unika konstruktion är skyddat i 27 länder! Vår tillverkningsmetod ger en unik styrka och formstabilitet. Utvändigt svetsning innebär även att inga synliga svetsskarvar finns på insidan av poolen. En metod som har använts av ModulPools konstruktör sedan 1994 !